Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Reuters: Διορία τριών ημερών στην Ελλάδα

ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Διορία τριών ημερών δίνουν στην Ελλάδα οι πιστωτές της προκειμένου τους πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους που προϋποθέτει το πακέτο στήριξης, έτσι ώστα να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, όπως δήλωσαν σήμερα τέσσερις αξιωματούχοι της ευρωζώνης....

Οι συνομιλίες της Αθήνας με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Υπάρχει μία γενική δυσαρέσκεια με την πρόοδο στην Ελλάδα, κυρίως με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί ή οι υπηρεσίες υγείας», ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.
«Ολοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Για αυτό πρέπει να μας παρουσιάσει το πρόγραμμά της ξανά την Παρασκευή», δήλωσε μία δεύτερη πηγή στο Reuters.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να συναντηθούν στης 8 Ιουλίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να πείσουν τη χώρα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, Ε.Ε. και ΔΝΤ ίσως αρνηθούν να καταβάλλουν το συνολικό ποσό της δόσης και το «σπάσουν» σε τρις μηνιαίες πληρωμές.
«Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση. Κινούμαστε όσο το δυνατό γρηγορότερα για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα το συντομότερο», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου