Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η «θανατηφόρα» ατάκα του Καραμανλή στον πρώτο σχηματισμό κυβέρνησης του

Μια εκπληκτική ανέκδοτη ιστορία προέκυψε όταν Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Τζαβάρας και Κώστας Τασούλας συναντήθηκαν τυχαία το μεσημέρι της Παρασκευής στο περιστύλιο της Βουλής και πάνω στην κουβέντα άρχισαν να διηγούνται προσωπικές εμπειρίες από ανασχηματισμούς.....

Όπως αποκάλυψε μάλιστα η «κυριακάτικη δημοκρατία» εκεί που κανένας δεν συγκράτησε τα γέλια του ήταν ο Π.Παυλόπουλος αφηγήθηκε τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή το 2004 με ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι ο Καραμανλής είναι μέγας ατακαδόρος. Στο γραφείο βρίσκονταν εκτός από τον τότε πρωθυπουργό και τον Π.Παυλόπουλο βρίσκονταν οι Π.Μολυβιάτης, Γ.Αγγέλου και ένας-δυο ακόμα συνεργάτες του Κ.Καραμανλή. Ο σχηματισμός της κυβέρνησης είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν ο Καραμανλής ρώτησε «τελειώσαμε;».
Κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι όλα ήταν έτοιμα ο κ.Παυλόπουλος επεσήμανε ότι ακόμα δεν είχαν ορίσει Υπουργό Μακεδονίας Θράκης με αποτέλεσμα να επικρατήσει παγωμάρα. Μετά από μικρή συζήτηση ο Κώστας Καραμανλής συμφώνησε με τον κ. Παυλόπουλο ότι μια πολύ καλή επιλογή ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Τσιαρτσιώνης. «Πάρτε μου στο τηλέφωνο τον Τσιαρτσιώνη» είπε ο Καραμανλής. Λίγα λεπτά αργότερα έκλεισε το ακουστικό έχοντας ενημερώσει τον εμβρόντητο Τσιαρτσιώνη ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Κι εκεί ο Καραμανλής είπε την αμίμητη ατάκα κάνοντας όλους να σκάσουν στα γέλια: «Λοιπόν παιδιά κλείσαμε. Αν ο Τσιαρτσιώνης είναι ακόμα όρθιος και δεν έχει λιποθυμήσει έχουμε Υπουργό Μακεδονίας Θράκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου