Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βόμβα ΟΠΑΠ στα θεμέλια της… Νέας Ελλάδας

Γράφει ο Μάξιμος
Μπορεί να έκανε ντόρο η κροτίδα του Βορίδη στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, για την οποία παρεμπιπτόντως ας πούμε ότι κανένα τηλεφώνημα του Βενιζέλου...
στον Σαμαρά δεν έγινε -ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε απλώς μαλακά κι ευγενικά, με κάποιον άνθρωπο του πρωθυπουργού. Αλλά οι φωτιές στα μπατζάκια της κυβέρνησης αυτές τις μέρες είναι άλλες:
Πρώτον, σε σημείο μηδέν, ένα βήμα πριν την τελική ρήξη, βρίσκεται η ωραία ιστορία του ΟΠΑΠ, η οποία αποτελεί μέχρι τώρα το μόνο αξιόλογο «κατόρθωμα» στο οποίο ο Σαμαράς στηρίζει το success story του. Ο Μελισσανίδης επιμένει στην απαίτησή του να βγει ο Κόκκαλης από τη μέση, απειλώντας την κυβέρνηση με τη βόμβα της διάλυσης της συμφωνίας. Ο Κόκκαλης από τη δική του μεριά, όχι μόνο κάθεται πάνω στη σύμβαση που έχει υπογράψει, αλλά έχει αποκτήσει και ισχυρούς συμμάχους, με πρώτο όπως λέγεται τον Μαρινάκη, στην αντιμετώπιση του «εκβιασμού» -έτσι τον χαρακτηρίζουν- Μελισσανίδη.
Αυτό σημαίνει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ απειλείται άμεσα και αν κάτι τέτοιο συμβεί, μετά μάλιστα από το φιάσκο της ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δεινή θέση.
Δεύτερον, η τρόικα έρχεται με φούρια και καινούρια σκληρά μέτρα να χαλάσει τη θερινή εκστρατεία του Σαμαρά για τη νέα Ελλάδα. Οι αισιόδοξοι αναμένουν φυσικά να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, καθώς η Μέρκελ δεν θέλει με τίποτε εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, ωστόσο οι απαιτήσεις των επιτηρητών είναι τόσο μεγάλες και τα περιθώρια για νέα μέτρα τόσο μικρά, ώστε να μην αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις σε περίπτωση που η τρόικα τραβήξει το σκοινί και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά υποχωρήσει.
«Δεν γίνεται να εμφανιστούμε πάλι με το μπαμπούλα της καταστροφής για να κόψουμε μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας», αποφαίνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κλίματος Καραμανλή της ΝΔ. «Πολύ περισσότερο που όλη η καμπάνια μας βασίζεται στο ότι ξεπεράσαμε τα δύσκολα και δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα», συμπληρώνουν.
Πάντως σαφή στήριξη στον Σαμαρά, ο οποίος βλέπει φως στον άκρη του τούνελ, έδωσαν αυτές τις μέρες τόσο ο πρόεδρος της Alpha Bank, όσο και ο κ. Σόιμπλε, οι οποίοι δήλωσαν ότι βλέπουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.
Κι ύστερα ήρθαν όχι οι μέλισσες, αλλά ο Μελισσανίδης…
Πηγή:tokoutitispandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου